Najlepší barmani juniori sú z poľského Rzeszowa a Námestova

15.11.2005 Prešov

Prešov 15. novembra (TASR) - Filip Przemyslaw z poľského Rzeszowa a družstvo Stredného odborného učilišťa z Námestova sa stali víťazmi dnešného 13. ročníka m...
Prešov 15. novembra (TASR) - Filip Przemyslaw z poľského Rzeszowa a družstvo Stredného odborného učilišťa z Námestova sa stali víťazmi dnešného 13. ročníka medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2005 v Prešove. Súťažil v histórii podujatia rekordný počet 43 družstiev a aj rekordný počet 86 jednotlivcov.

Zástupkyňa riaditeľa Hotelovej akadémie (HA) v Prešove Beáta Šofranková konštatovala, že zvýšeniu úrovne podujatia prospelo to, že tohto roku sa po prvýkrát uskutočnilo v mestskej hale v podstatne väčšom priestore než aký doteraz ponúkalo javisko prešovského divadla.
HA zorganizovala súťaž ako viacročný člen AEHT, čo je Európska asociácia škôl hotelierstva a turizmu v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – príprave nápojov zvaných Fancy long drink a Soft drink.
Absolútny víťaz v kategórii jednotlivcov sa ani v jednej kategórii neumiestnil na medailovom mieste, ale súčet jeho bodov mu priniesol víťazstvo. Družstvo z Námestova vyhralo prešovskú súťaž po druhýkrát, prvýkrát v roku 2003.
Zo zahraničia súťažili zástupcovia 12 škôl a to z Česka, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Poľska a Slovinska, zo SR 31 škôl, išlo o dvojčlenné družstvá.
 

Vyberte región